OMS blijft nog even in spanning

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS blijft nog even in spanning

Na de promotiewedstrijden van zaterdag weet OMS nog steeds niet of er wel of geen promotie in het vat zit. Zowel de dames als de heren hebben een kleine kans om een stapje hoger te acteren volgend seizoen, want beide ploegen eindigden in Arnhem op een vierde plaats.

Het is dus even afwachten, maar iedereen kan terugzien op een leerzame en gezellige dag, die om 9.00 uur begon. Het bestuur van OMS had namelijk een touringcar geregeld, zodat men samen en met enkele supporters de reis kon maken. Zowel op de heen- als de terugreis bleek dit in zeer goede aarde te vallen.

De dames van OMS trapten de dag om 11.00u af met een wedstrijd tegen VZK D1 uit Wezep, de ploeg die als 10e eindigde in de eerste klasse en daarom vandaag voor degradatiewedstrijden naar de tweede klasse moest opdraven. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, het was vooral een servicespelletje. Naar verloop van de eerste set kwamen beide ploegen steeds meer in hun spel en werd het een echte volleybalwedstrijd. Uiteindelijk trok VZK in twee sets aan het langste eind (25-21, 25-22).

Rust zat er vervolgens voor de dames niet in, zij moesten meteen weer aan de bak, nu was BLOK/EVC D2 de tegenstander welke als 2e in de tweede klasse geëindigd was en hierdoor in Arnhem ook voor promotie speelde. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en bij een 1-1 setstand moest de derde set (tot 15 punten) de beslissing brengen. Uiteindelijk was de winst met 15-10 voor OMS en werd het 2e in de tussenpoule.

De heren startten om 12.00 uur tegen Volvera uit Arnhem en deden dat furieus. Na de eerste set met 27-25 gewonnen te hebben, werd de tweede met duidelijkere cijfers binnengehaald: 25-21. Iedereen speelde een goede wedstrijd en de winst was dan ook terecht. Enorme pech was het uitvallen van Dennis Smit met een enkelblessure tijdens de eerste set. Eltjo Meints verving hem prima, maar de wisselmogelijkheden waren hierna beperkt met nog twee wedstrijden in het verschiet.

Tegen derde divisionist BOVO uit Aalten werd in de eerste set het goede spel van de eerste wedstrijd voortgezet: 25-23 winst, maar daarna bleek de aanvalskracht van Bovo OMS toch te machtig: 17-25 en 9-15.

Tegelijkertijd speelde de volleybaldames hun volgende wedstrijd tegen Bruvoc uit Brummen. De eerste set van deze wedstrijd was een formaliteit, de Puttense dames knalde in no time naar een 25-10 winst. Ook de tweede set begon OMS voortvarend, maar de klad kwam erin waardoor deze set moeizaam verliep en de meiden op het nippertje de set met 26-24 en daarmee de wedstrijd met 2-0 wisten te winnen.

Zowel de mannen als de vrouwen van OMS wisten met bovenstaande uitslagen dat zij nu beiden konden gaan spelen voor de derde en vierde plek. Bij de heren was het bekende VVH 2 uit Harderwijk de tegenstander, ook een derde divisieploeg. Helaas konden de Puttenaren het hoge spelpeil van de eerste wedstrijden niet meer bereiken en er werd met 2-0 verloren: 15-25 en 20-25.

De dames speelden tegen DVOL D1 uit Nijmegen. Dat de inspanningen van de vorige wedstrijden hun tol begonnen te eisen werd in deze wedstrijd goed zichtbaar, de pijp was leeg bij de OMS-dames. Ballen die normaal gepakt werden hadden de dames niet meer en ook aanvallend kon er niet voldoende druk meer worden gezet. De dames verloren de wedstrijd met 0-2 van DVOL.

Al met al een vermoeiende, maar leerzame dag waarin OMS zeker niet is weggespeeld en als men in goede vorm verkeert, kan bij de heren het derde divisieniveau gehaald worden en kunnen ook de dames de 1e klasse aan, zo bleek deze dag.

Of er nog een plekje vrijkomt in de derde divisie en de eerste klasse voor de Puttense volleyball(st)ers zal deze week bekend worden. OMS moet dus nog even geduld hebben.