Dames OMS winnen na vijfsetter van VVH

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS winnen na vijfsetter van VVH

Vrijdagavond speelde OMS in Harderwijk tegen VVH. Beide teams doen het goed, maar hadden in dit seizoen nog niet tegenover elkaar gestaan. Welke speelsters werden er nu toegevoegd aan het team aangezien het tweede team van OMS in Hierden moest spelen? Leanne Timmer, die normaliter alleen mee traint, kwam mee en ook Larissa Koedijker zat voor het eerst weer op de bank. Daarnaast speelde uit de meiden A ook Jeanine van den Heuvel mee. Laatst genoemde speelde in de basis en deed het zeer verdienstelijk. Vooral met haar service kon zij veel druk zetten op de verdediging van VVH.

De eerste set ging onverwacht van een leien dakje. Met prima spel en servicedruk kwam VVH niet echt in een ritme en OMS liep vlotjes weg en won deze set met 11-25. In de tweede set beet VVH van zich af en halverwege had OMS een behoorlijke achterstand. Maar OMS knokte zich weer terug met scorende punten van onder andere Leanne Timmer en Jeanine van den Heuvel. Uiteindelijk ging de setwinst met 25-22 naar VVH.

De derde set was weer voor OMS en Celine Elbertsen (aanvoerster vanwege afwezigheid van Susannah Halmans) liet zich duidelijk zien. Met een paar mooie punten en blokkering was zij beslissend in de rally’s en zo won OMS met 19-25 de set. De vierde set gaf OMS teveel het initiatief uit handen en vooral halverwege de set liep VVH hierdoor weg. Ook Larissa Koedijker die er regelmatig in kwam voor Jeanine van den Heuvel kon het tij niet keren en met een 25-17 setwinst voor de Harderwijkse dames moest de vijfde set de beslissing brengen.

Jeanine van den Heuvel serveerde meteen zo lastig dat OMS snel op een 1-6 voorsprong kwam. Maar langzaam sloop VVH steeds dichterbij en werd er met 5-8 in Puttens voordeel gewisseld van speelhelft. Het spel ging op en neer en ondertussen kwam Larissa Koedijker weer terug in het veld. Op een 11-13 stand bracht zij met een prachtig blokpunt de beslissing in de set en won OMS die dan ook met 11-15.

Zo ging de wedstrijd met 2-3 naar OMS. Een knappe prestatie met weer andere speelsters in het team. Vrijdagavond 15 februari wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen Hellas.