Een spannende wedstrijd voor dames O.M.S.

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Een spannende wedstrijd voor dames O.M.S.

Op vrijdag 26 november stond er een wedstrijd om 21:00 op het programma. Deze keer mochten de dames van O.M.S. Het opnemen tegen N.V.C. (Nijkerk). Na het nieuws gehoord te hebben over de aangescherpte corona maatregelen besloten de dames van O.M.S alles uit de (voorlopig) laatste wedstrijd te halen.

De eerste set werd sterk gestart met een flinke service druk van Diane van de Bunt waardoor de eerste 6 punten al binnen waren. Vanuit daar werd het spel goed opgepakt door beide partijen. Met wat punten voor en tegen wisten de dames van O.M.S. de overhand te nemen en werd de set gewonnen met 25-18.

Tijdens de tweede set was de servicedruk van de tegenpartij voor de dames van OMS wat lastiger te onderscheppen. Wanneer dit eenmaal lukt werden er een paar mooie ballen ook goed afgemaakt door de voorspelers en hiermee mooie punten gescoord. Helaas behaalden de dames van NVC een voorsprong en wisten de dames van O.M.S. deze niet meer in te halen. Deze set werd verloren met 17-25.

Tijdens de derde set stond OMS klaar om weer te knallen. Met wat nette en gerichte passen van Celine Elbertsen wist spelverdeler Jantina Bakker de bal mooi af te leveren aan de voorspelers ,waardoor er met regelmaat sprake was van een mooie aanval. Jammer genoeg wisten de dames, ondanks hard knokken, deze set niet eigen te maken en werd er met 25-20 verloren.

In de 4e set kwamen de dames van OMS vanaf het begin fel terug in het spel en lieten duidelijk merken dat zij zich niet zomaar uit het veld laten slaan. Met een aantal scherpe en tactische aanvallen van Anita Tolsma rolden de punten binnen. Met rust en focus op het spel wisten de dames zichzelf te herpakken van de eerder verloren sets en maakten dit goed door deze set te winnen met 25-21.

Tijdens de 5e en laatste set gaat zetten de dames de focus en concentratie van de vorige set door. In het begin gaan de punten gelijk op en worden er mooie rally’s gespeeld. Met scherpte in het voorveld staan Celine Elbertsen en Emma Luitjes sterk in hun blokkade. De dames van O.M.S. wisten met elkaar het spel mooi en tactisch te spelen waarmee ook het lange knokken beloond wordt met een uiteindelijke winst van 15-11.

De volgende wedstrijd, die gepland stond op 4 december, tegen HVV DS1 zal helaas niet doorgaan vanwege de aangescherpte maatregelen. Hopelijk kunnen we de trainingen en competitie snel weer oppakken.