Eerste punten voor OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Eerste punten voor OMS

De vraag was niet of, maar wanneer de heren van OMS punten zouden pakken. Dit gebeurde zaterdag in Wageningen tegen Scylla 2, dat op de derde plaats staat. Ondanks het 3-2  verlies kijken de Puttenaren  terug op een geslaagde middag en namen twee punten mee.

Flink gehandicapt trad OMS aan tegen Scylla. Niels van Vliet liep dinsdag een duimblessure op en tijdens de warming up verrekte Muin Wassink zaterdag een spier in zijn rug, zodat er nog slechts zes spelers beschikbaar waren. Geen wissels dus en de zes moesten het zelf klaren. OMS begon goed, kwam met 4-10 voor, maar moest toch Scylla naast zich dulden bij een 14-14 stand. Tot 21-20 ging het gelijk op, waarna de thuisploeg uit wist te lopen en met 25-21 de eerste set won.

Vreemde scheidsrechterlijke beslissingen kenmerkten de volgende sets. Beide teams ergerden zich aan de weifelende arbiters. Toch wist OMS de focus op het eigen spel te behouden. Na 7-8 scoorde Scylla vijf punten op rij (12-8) en liet OMS niet meer dichterbij komen: 25-18.

Menigeen rekende al op een 4-0 uitslag, maar OMS dacht hier totaal anders over en nam brutaal weer het voortouw in set drie. Dankzij een goede service en blokkering kwam OMS op voorsprong, 8-11, 16-18 en 20-22. Scylla kwam langszij bij 22-22, waarna OMS de set leek te beslissen, want na een netfout van Scylla stond het 22-24. De scheidsrechter veranderde plots van mening en gaf de netfout aan OMS: 23-23 dus. Toch wisten de Puttenaren koel te blijven en pakten via 23-25 het eerste punt.

Scylla liep in het vierde bedrijf uit naar 15-9, toen uitblinker Bauke Meints aan service kwam en in een ruk de stand gelijk trok: 15-15. Het leek nog even fout te gaan voor OMS bij  20-18, maar met goed aanvalsspel van Arnoud Lammers en Arjen Luitjes was het bij 23-23 weer gelijk en voor de tweede keer wist OMS de laatste  punten te scoren: 23-25.

Eenmaal kwam OMS voor in de beslissende vijfde set, 5-6, waarna de koek bij OMS op bleek te zijn en Scylla vrij eenvoudig via 15-8 de wedstrijd won.

Deze week is OMS vrij. De blessures kunnen genezen en vrijdag 1 november ontvangt OMS het Heinose Salvo om 21.00 uur in de Putter Eng.