Goed verweer van OMS heren

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Goed verweer van OMS heren

Op donderdag reisden de heren van OMS af naar Nijmegen om de strijd aan te gaan met de nummer twee van de ranglijst Vocasa 3. Dit geroutineerde team had nog weinig sets verloren en nieuwkomer OMS zou een zware wedstrijd tegemoet gaan. Maar vanaf het begin hadden de Puttenaren geen ontzag voor deze tegenstander en bleef lang in het spoor van de thuisploeg. Halverwege de eerste set  zette  Vocasa een sprintje in en nam een voorsprong van 15-9, maar OMS liet zich niet intimideren en knokte terug. Bij 21-21 was de stand weer gelijk en zowaar bemachtigde OMS de eerste set met 23-25.

De wedstrijd kenmerkte zich door fel verdedigen van beide ploegen met aan OMS-zijde Muin Wassink en Bauke Meints in de hoofdrol. Beide ploegen moesten aanvallend alles uit de kast halen om tot scoren te komen. Ook passend en blokkerend bood OMS goed verweer. In de tweede set eenzelfde beeld, maar nu werd na tussenstanden van 16-12 en 18-17 de stand in evenwicht gebracht door een nipte 26-24 winst voor Vocasa. Dennis Smit was aanvallend goed op dreef en scoorde totaal 11 punten.

In het derde bedrijf wist OMS een comfortabele voorsprong te nemen van 13-19, maar wist deze helaas niet vast te houden. Vocasa speelde het spelletje slim, vond telkens de zwakke plekken in de verdediging en dwong OMS tot risico’s nemen en dat ging gepaard met enkele fouten, waardoor Vocasa op 22-22 wist te komen en net als de set ervoor met 26-24 de winst veilig stelde.

OMS had zijn kruit verschoten en wist het niveau van de eerste drie sets niet meer te halen en geroutineerd speelde de Nijmegenaren de wedstrijd uit en won na 25-16 de wedstrijd met 3-1. Toch was er lof voor de Puttenaren, want het bood goed tegenstand tegen deze topploeg in de derde divisie.

Deze week is een bekerweek, waarin OMS het vrijdag op gaat nemen in en tegen Zeewolde. Normaalgesproken moet OMS een ronde verder kunnen komen tegen deze promotieklasser, maar in de bekerstrijd gebeuren vaak rare dingen. OMS is gewaarschuwd en zal voor onderschatting moeten waken. Aanvang in sporthal Het Baken: 21.15 uur.