Heren OMS boeken derde zege op rij

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS boeken derde zege op rij

De heren van OMS zijn goed op dreef de laatste weken. Werd van de nummer laatst nog met moeite gewonnen, tegen de nummers twee (Dynamo 4) en vier (A.B.S.) op de ranglijst liet OMS zien wat het in zijn mars heeft.

Met goed spel werd in Apeldoorn met 3-2 gewonnen. Vooral de passing, met libero Bauke Meints voorop, liep uitstekend en aanvallend waren Gertjan Knol en Nico Nieuwenweg bijna niet te stoppen. Na een 2-0 voorsprong (25-17 en 25-22) wist Dynamo nog ternauwernood gelijk te maken via 27-25 en 25-23, maar door een prima serviceserie van Leo v.d. Langemheen in de vijfde set werd na 8-1 een verdiende overwinning geboekt. (15-11)

Thuis tegen A.B.S. uit Bathmen deden de Puttenaren het nog beter. Vrijdagavond werd duidelijk dat OMS echt wel in de middenmoot van de promotieklasse thuishoort. Het stug verdedigend en goed passend A.B.S. is een lastig te bespelen tegenstander, dat ondervindt iedere ploeg. Zo ook OMS. Met veel aanvalsgeweld trokken de bezoekers de eerste set naar zich toe met 19-25. Een tactisch andere opstelling aan OMS-zijde veranderde vanaf set twee het spelbeeld. De aanvallers kwamen meer tot scoren (Ewout Pit op de diagonaal en op de buitenkant Eltjo Meints, Muin Wassink en Leo v.d. Langemheen) en op het midden wisten Nico Nieuwenweg en Gertjan Knol zowel aanvallend als blokkerend veel punten te maken. Enige commotie ontstond door een bijzondere opstelling bij een 4-4 stand in de tweede set: bij OMS stonden ineens slechts twee personen aan het net en een verkeerde speler ging serveren. Iedereen zag dit, behalve de scheidsrechters. Felle protesten van A.B.S. uiteraard, maar er werd slechts een dubbelfout gegeven. Hierna ging de strijd gelijk op via setstanden van 7-8, 12-13, 17-16. Hierna sloeg OMS een gaatje naar 20-16, maar A.B.S. wist weer terug te komen tot 20-19. Op 23-20 leek de buit wel binnen, maar het werd toch nog een benauwde 26-24 zege voor de Puttenaren.