Heren OMS gemakkelijk naar 4-0 winst.

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS gemakkelijk naar 4-0 winst.

Tegen middenmoter Volta uit Lelystad kwam OMS niet in de problemen en won vrij simpel met 4-0. Er leefden wat revanchegevoelens bij de Puttenaren, want de laatste wedstrijd van het vorige seizoen werd in Lelystad nog met 3-1 verloren.

OMS draait momenteel uitstekend, bezet ook terecht een tweede plaats en was dus aan zijn stand verplicht om deze wedstrijd te winnen.

Bij een 3-3 stand in de eerste set was het eigenlijk al over voor Volta. Een van hun beste aanvallers moest door een enkelblessure het veld verlaten en vanaf dat moment was er slechts een ploeg, die aanspraak op de winst maakte: OMS.

Na een rommelige eerste helft in de openingsset, die tot 11-11 gelijk opging, wist OMS uit te lopen naar 11-13, 13-17 en 17-22. Met 18-25 was het eerste punt binnen.

In de volgende sets hoefde OMS niet volledig het gaspedaal in te trappen, Volta maakte veel fouten en de Puttenaren konden volstaan met degelijk spel om een voorsprong te nemen en die tot het eind van de sets vast te houden. Vooral de verdediging van OMS was uitstekend verzorgd (Ewout Pit, Joop Dunsbergen, Dennis Smit) en aanvallend was Muin Wassink prima op dreef met 13 punten en slechts één foute aanval.

Na een duidelijke 14-25 winst in het tweede bedrijf moest OMS zorgen om niet in het rommelige spel van Volta mee te gaan en het eigen spel te blijven spelen. Even leek dit niet te lukken in set drie. Volta kwam op een ruime voorsprong van 14-8 voordat OMS weer orde op zaken stelde. Ewout Pit serveerde vier punten op rij van 18-14 naar 18-18 en het verzet van Volta was gebroken: 20-25. In de laatste set zakte de passing bij OMS wat weg, maar nu was het Dennis Smit die met zijn service de passers bij Volta onder druk zette: 11-17 en de set was gelopen: 19-25 en een mooie vijfpunter voor OMS.

A.s. vrijdag, 17 november speelt OMS thuis in de Putter Eng tegen nummer vier Auto van Oort/Rebelle 2 uit Dieren. Aanvang: 21.00 uur.