Heren OMS niet te stuiten

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS niet te stuiten

Ook de zevende zege kwam het afgelopen weekend niet in gevaar voor de OMS-heren. In Apeldoorn werd nummer vier op de ranglijst, Dynamo 4, met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Het zeer geroutineerde Dynamo begon met zes oudgedienden in het veld en drie jonge talenten op de reservebank. Al gauw bleek de jonge garde nodig, want met snel spel van OMS werd de Apeldoornse verdediging vaak voor schut gezet. Met slim gespeelde plaatsballen bleef de thuisploeg in de enorme hal van Omnisport nog wel enigszins bij in het begin, 8-8 en 15-17, waarna OMS uitliep naar 18-22 en de set eenvoudig uitmaakte met 19-25.

Zonder tot echt hoogstaand spel te komen, was OMS toch degelijker dan Dynamo in het tweede bedrijf. Er werden minder fouten gemaakt en door goed aanvalsspel van o.a. Ewout Pit , Dennis Smit en Nico Nieuwenweg en enkele blokpunten van Arjen Luitjes werd via 17-25 een 0-2 voorsprong genomen. Spelverdeler Joop Dunsbergen wist zijn aanvallers goed te bedienen en zij wisten wel raad met zijn set ups. Een uitstekende aanvalsscore van 83% werd in deze wedstrijd bereikt

OMS liet in de derde set de teugels wat vieren en Dynamo bracht de drie jonge spelers in het veld. Dit hielp bij de thuisploeg en de wedstrijd leek te kantelen: 10-7, 15-11. Soms wist OMS weer bijna aan te sluiten. Het werd 15-14 en na 20-16 werd het 20-19 om dan weer een foutservice of passfout te maken. Zo ging de derde set naar Dynamo met 25-21.

De vierde set werd bepaald door twee goede serviceseries van Muin Wassink , op wiens service OMS van 4-4 op 4-9 kwam en van Dennis Smit, die OMS van 7-13 naar 7-18 bracht. Toen was de weerstand van Dynamo gebroken en na 15-25 waren de vier punten in de Puttense tas.

Deze week zijn de heren vrij en de laatste wedstrijd van dit jaar is op 16 december in Duiven tegen middenmoter Reflex.