Heren OMS starten goed in 3e divisie

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS starten goed in 3e divisie

Van zenuwen was geen sprake in de eerste competitiewedstrijd van de heren van OMS.  Frank en vrij werd gestart tegen titelkandidaat Alterno 2 . Doordat het eerste team van de Apeldoorners werd teruggetrokken speelden er liefst zes spelers mee, die vorig jaar nog in de 1e divisie aantraden, tegen het pas gepromoveerde OMS. Het zou wel een makkelijke wedstrijd worden voor Alterno, maar OMS dacht daar anders over.

Al direct na het eerste fluitsignaal nam OMS het initiatief en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Goed aanvallend en fel verdedigend knokte OMS voor elk punt. Alterno zocht veelal tevergeefs naar de gaten in de Puttense verdediging. Al werd een aanval door de lange mannen van de gasten afgeblokt, dan zat daar vaak een verdedigend handje van OMS onder, zodat de aanval weer opgezet kon worden. Na 10-5 en 13-8 begon men in de goed bezette Putter Eng in een klein wondertje te geloven. OMS versaagde niet en bleef de voorsprong behouden. Na een 18-13 stand kwam Alterno wat dichterbij, maar een goed aanvallende Arjen Luitjes zorgde met enkele rake klappen voor de eerste setwinst in de derde divisie: 25-21.

Met hetzelfde zestal zette OMS de wedstrijd voort in de tweede set, maar Alterno voerde de druk op,  ging steeds moeilijker serveren en de geroutineerde aanvallers wisten telkens het Puttense blok te omzeilen. OMS werd gedwongen te forceren, wat met de nodige fouten gepaard ging. Oud-speler Arnoud Lammers, die net lid was geworden, werd ingezet, maar kon ook het tij niet keren. Ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg bleef Alterno het initiatief houden en won met 25-16 het tweede bedrijf.

Ook de derde en vierde set werden in het voordeel van de Apeldoorners beslist: 18-25 en 20-25. Het uitstekende niveau van de eerste set kon OMS niet meer bereiken, maar toch tevreden met het vertoonde spel werd het wedstrijdpunt gevierd. Alterno bezit gewoonweg te veel klasse, vooral aan het net, daarom werd over de nederlaag niet getreurd. Er zijn genoeg goede dingen gezien om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

A.s. zaterdag speelt OMS uit in Apeldoorn tegen Dynamo 3.