Heren OMS vaster op 2e plaats door 3-1 winst.

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS vaster op 2e plaats door 3-1 winst.

Weer pakten de heren van OMS een verdiende winst. Nu werd Auto van Oort 2 uit Dieren het slachtoffer van de dadendrang van de Puttenaren: 3-1.

Nummer 5 op de ranglijst, Auto van Oort/Rebelle 2, moest het vrijdag opnemen tegen de heren van OMS in de Putter Eng. Al gauw bleek, dat de bezoekers weinig te zoeken hadden in Putten. OMS was heer en meester vanaf het begin. Met een goede pass als basis (libero Bauke Meints en Ewout Pit) werd het spelverdeler Joop Dunsbergen vrij gemakkelijk gemaakt zijn aanvallers te bedienen, die een erg hoog gemiddelde scoorden van 80%. Een uitstekende blokkering en verdediging voorkwamen de punten van de bezoekers en zodoende was er geen vuiltje aan de lucht voor OMS.

De eerste set was na tussenstanden van 8-4, 15-9 en 22-12 duidelijk de beste, want met 25-15 was het eerste punt binnen. Het tweede bedrijf was bijna identiek aan het eerste: een overtuigend en vrijuit spelend OMS legde zijn wil op aan de tegenstander, die slechts één goede aanvaller in de gelederen had, terwijl de Puttenaren over vijf scorende kanonnen beschikte. Harde aanvallen werden afgewisseld met slimme plaatsballen en Auto van Oort wist veelal niet waar het moest gaan staan in de verdediging. Ewout Pit, Dennis Smit en Muin Wassink waren in goede vorm aan de buitenkant en op het midden wisten Gertjan Knol en Nico Nieuwenweg menig blok- en aanvalspunt te scoren. Na 25-16 en 25-17 was de verdiende winst al binnen en OMS ging voor het bonuspunt. Althans, dat was de bedoeling. Maar de praktijk wees anders uit. OMS liet zien ook fouten te kunnen maken en de ene na de andere speler deelde in de malaise. Vijf servicefouten en herhaaldelijk foute passes toonden aan, dat de scherpte in de laatste set ontbrak bij de Puttenaren en Auto van Oort profiteerde hiervan. Na 6-10 werd het nog 11-11, waarna de gasten weer uit wisten te lopen en op 13-16 kwamen en die voorsprong behielden tot 20-22. OMS wist niet meer bij te komen en met 22-25 werd deze laatste set ingeleverd.

OMS blijkt nogal wat moeite te hebben tegen wat mindere tegenstanders om vier sets lang de concentratie te behouden. Ook nu bleek dit weer. Maar een 3-1 winst tegen de nummer vijf is op zich een goed resultaat. Deze week staat een bekerwedstrijd op het programma. OMS speelt uit tegen 1e klasser VZK in Wezep. Op 1 december volgt de lastige uitwedstrijd tegen het sterk opkomende Dynamo 4 in Apeldoorn.