Heren OMS verdiend naar 4-0 winst

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS verdiend naar 4-0 winst

De Heren van OMS deden vrijdag zeer goede zaken door nummer zes, Aetos 2 uit Arnhem, zonder punten naar huis te sturen. Overtuigend werd met 4-0 gewonnen.

De laatste wedstrijden verzuimde OMS regelmatig om de trekker over te halen aan het eind van de set. Men toonde minder lef en speelde te behoudend en dat kostte de ploeg regelmatig de setwinst. Vorige week was dat anders, nu drukte de thuisploeg wel door en trok het de eerste twee sets met miniem verschil naar zich toe: beide 25-23.

Twee maal nam een goed spelend OMS een voorsprong tegen de Arnhemmers in de eerste set, 9-5 en 19-16, maar Aetos wist weer op gelijke hoogte te komen. Ewout Pit en Nico Nieuwenweg scoorden aanvallend veel en op de beslissende momenten werd geen fout gemaakt.  Zo ook in set twee. Nu was het Muin Wassink, die vijf maal achter elkaar keihard de bal langs of via het Aetosblok wist te scoren: 8-5. Op 15-15 was de stand weer rechtgetrokken, maar OMS bleef georganiseerd spelen en dwong de Arnhemmers tot fouten maken. Weer drukte OMS op het laatst door met dezelfde eindstand als in de eerste set.

Met Niels van Vliet op de liberopositie was en bleef de passing en de verdediging op peil en Aetos werd duidelijk gemaakt dat er slechts één ploeg aanspraak maakte op de winst en dat was OMS. Spelverdeler Joop Dunsbergen bediende, ondanks een lichte blessure, zijn aanvallers goed, en Aetos werd teruggedrukt in hun verdediging. In de derde set nam Dennis Smit aanvallend het voortouw met zes punten. Zo wist iedereen zijn bijdrage te leveren in deze wedstrijd. Met 25-18 werd deze set gewonnen en dus de wedstrijd. Maar OMS ging uiteraard voor het bonuspunt en wist ervoor te zorgen dat de Arnhemmers niet meer in hun spel kwamen. Het Puttense spel bleef verzorgd en na 5-1, 6-7 en 16-14 en uiteindelijk met weer 25-18 was de 4-0 zege een feit.

OMS neemt met deze vijfpunter wat afstand van de onderste plaatsen en dat is voor een promovendus een mooi resultaat. A.s. zaterdag kan die afstand nog wat worden vergroot, want dan gaat OMS op bezoek bij hekkensluiter Pegasus 2 in Nijmegen.