Heren OMS weer naar winst

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS weer naar winst

Na de eerste wedstrijd, thuis tegen het Nijkerkse NVC, overtuigend met 3-1 gewonnen te hebben, hadden de heren van OMS het een stuk lastiger tegen Avior 3 in Deventer. Toch wisten de Puttenaren na een wisselende en matige wedstrijd drie punten mee naar huis te nemen: 2-3.

De Deventenaren waren vorig seizoen gedegradeerd uit de 3e divisie en traden met een gewijzigd team aan. Men moest nog duidelijk wennen aan elkaar. Met hun wat rommelig spel in een erg rumoerige hal kwam OMS niet echt in hun vertrouwde spel. Er was weinig servicedruk en ook de blokkering was in aanvang niet effectief. Slechts één blokpunt werd er in de eerste twee sets gescoord. Gelukkig werd dat later duidelijk beter. De punten moesten dus van de aanval komen. Dit lukte in het eerste bedrijf vrij aardig. Door Nico Nieuwenweg, Gertjan Knol en Ewout Pit werden de meeste punten binnengeslagen. Na 22-25 en 25-23 was de stand weer in evenwicht en moest OMS er een flink tandje bijzetten, volgens de coach. “Meer bewegen en veel feller verdedigen “, was de opdracht voor de derde set en dit werd prima uitgevoerd. Men vocht en knokte voor elkaar en liep over Avior heen. Na 3-10 en 7-16 werd wel duidelijk, wie aanspraak op deze setwinst zou maken en met 15-25 was de wedstrijdwinst bijna binnen. Maar OMS verslapte, kwam passend in de problemen, begon onnodige fouten te maken en dus nam de thuisploeg het voortouw en liep ver uit: 14-9 en 19-9. De Puttenaren kwamen nog wel wat dichterbij, maar de set werd wel verloren: 25-17.

Na 3-0 voor Avior in de vijfde set keerde het tij volledig. OMS kwam terug om direct door te stomen via goed verdedigen, blokkeren en aanvallen. Avior moest forceren en dat ging gepaard met fouten aan hun kant. OMS wisselde met een 8-5 voorsprong van veld en na 7-10 wist Avior nog slechts een puntje te scoren, zodat de winst via 8-15 naar OMS ging.

A.s. week zijn de heren van OMS vrij en ontmoeten vrijdag, 20 oktober, het bekende SDS uit Voorthuizen. Aanvang in de Putter Eng: 21.00 uur.