O.M.S. D1 pakt winst in Dronten

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > O.M.S. D1 pakt winst in Dronten

Zaterdag 7 april reden de dames van O.M.S. D1 naar Dronten voor een uitwedstrijd tegen Libero’99 D2. Ditmaal zonder trainer en coach Wouter Bos, die er niet bij kon zijn. Maar tegen de nummer 10 in de competitie zouden de dames dit prima zelf moeten kunnen opvangen. Lydia, Jantina en Larissa namen daarbij ook goed de coaching op vanaf de bank. Om met zes speelsters het veld te kunnen vullen boden José van Ommen en Julia van Dalen uit D2 waardige versterking.

De wedstrijd begon goed voor onze dames. Met sterke servicedruk door met name Diane Bakker en Susannah Halmans nam O.M.S. een flinke voorsprong die voor Libero’99 niet meer in te halen was. Deze set werd gewonnen met 25-11.

De tweede set ging iets stroever. O.M.S. maakte wat foutjes en gaf Libero’99 ruimte om te scoren. Door hard te blijven werken als team werd toch een kleine voorsprong behouden en was ook de tweede set binnen, met 25-21 als eindstand.

De derde set begon weer met een 10-0 voorsprong voor O.M.S. door de service van Diane Bakker. Daarna werd sterk teamwerk vertoont en ging de set vrij vlot met 25-13 naar O.M.S.

Nu de eerste drie punten binnen waren omdat er vrij en goed werd gespeeld, dachten de dames van O.M.S. ook die vierde wel te kunnen pakken. Maar deze set verliep niet zoals verwacht. Libero’99 kon beter omgaan met de service en bood zelf nu ook betere servicedruk. De set-upster kwam daarbij aanvallend in en deed dat erg goed. O.M.S. had veel moeite met de pass en liet ook aanvallend veel liggen. Libero nam een enorme voorsprong die O.M.S. niet meer bij kon benen en zo ging deze set met 25-18 naar Libero’99.

Door 3-1 te winnen en niet alle punten te pakken hebben de dames hun voorsprong op Langhenkel/HEC in de competitie weggeven. Zij staan nu gelijk, dus zal er komende twee wedstrijden overtuigend gewonnen moeten worden om zeker te zijn van de 2e plek en mogelijke promotie.

Vrijdag 13 april speelt O.M.S. D1 thuis tegen Blok EVC D3. Hier zal zij zich dus moeten bewijzen en alle punten pakken.