OMS-heren stijgen naar derde plaats

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS-heren stijgen naar derde plaats

Door een 1 – 3 overwinning op Auto van Oort 2 en door puntenverlies van de concurrentie is OMS een plek gestegen op de ranglijst.

OMS had het lastig in Dieren, waar de thuisploeg de Puttenaren flink onder druk zetten met hun service en dit beeld bleef de hele wedstrijd. OMS had passend niet zijn beste avond, maar wist toch met vier punten de wedstrijd te besluiten. In de eerste set bleef het rommelig aan beide zijden, mooie punten werden afgewisseld met onnodige fouten. De diagonaalspeler van Auto van Oort was in de thuiswedstrijd in Putten de beste speler, maar die werd blokkerend prima aan banden gelegd. De blokkering was deze wedstrijd het beste spelonderdeel van OMS. Liefst 19 directe punten werden er met het blok gemaakt, voornamelijk door Gertjan Knol en Ewout Pit. Een record dit jaar.

In de tweede set leek de winst naar de thuisploeg te gaan. OMS passte nog minder dan in het eerste bedrijf en via 16-12 en 24-21 was Auto van Oort dichtbij setwinst. OMS knokte terug en wist zowaar met 26-28 ook deze set te winnen. De derde set ging weliswaar verloren met 26-24, maar in de vierde wist OMS telkens een kleine voorsprong te nemen en die tot 21-24 vast te houden. Tekenend voor het geheel werd met een killblok de wedstrijd beslist en kon OMS de punten bijschrijven. “Ook als je slechte wedstrijden wint, doe je het goed,” was de algehele conclusie.

Vrijdag volgt de laatste thuiswedstrijd van dit succesvolle seizoen. Om 21.00 uur komt Reflex op bezoek in de Putter Eng. OMS zal revanche willen voor de 4-0 nederlaag in Duiven, eerder dit seizoen.