OMS-heren tonen veerkracht tegen koploper Hellas

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS-heren tonen veerkracht tegen koploper Hellas

Na een stroef begin in 2018 pakten de heren van OMS de draad weer op met goed spel tegen koploper Hellas in Nunspeet. Net als in de thuiswedstrijd werd het nu weer een vijfsetter met Hellas als winnaar.

Dat zag er in het begin totaal niet naar uit. Hellas startte furieus en speelde vrijwel foutloos. Hun sterke aanval en blokkering bezorgden de Puttenaren de nodige problemen. OMS kwam, ondanks harde of slimme aanvallen, niet door de net- en veldverdediging van Hellas heen. Telkens zat er wel een Nunspeets handje achter of onder de bal. Het spel van OMS was wel goed, met een degelijke pass van vooral Bauke Meints en Ewout Pit, maar aanvallend wisten de Puttenaren te weinig te scoren. De thuisploeg dicteerde de strijd en won dan ook verdiend de eerste twee sets: 25-16 en 25-21.

OMS legde het hoofd niet in de schoot en wist door te vechten naar een goed resultaat. Na 0-4 en 3-7 wist Hellas toch weer het voortouw te nemen en kwam op 12-9. Na 19-19 deed OMS er nog een schepje bovenop en mede door goed aanvallen van Dennis Smit werd de derde set gewonnen met 22-25. Het vierde bedrijf was voor een groot deel voor nieuwkomer Niels van Vliet uit Harderwijk, die sinds enkele weken bij OMS speelt. Bij een 5-4 stand serveerde hij OMS in een ruk naar 5-13 , met maar liefst vijf aces in deze serie en Hellas was volledig de weg kwijt. Het kwam deze achterstand niet meer te boven en overtuigend werd deze set besloten met een 13-25 winst voor OMS.

Hellas liet zien, dat zij niet voor niets bovenaan staan en zette OMS weer onder druk in de vijfde set. Na 0-4 en 4-4 werd er bij 8-6 van kant gewisseld. Op 11-8 had OMS de pech, dat de scheidsrechters weer eens in het voordeel van de thuisploeg beslisten, waarna er met 15-12 een eind kwam van deze spannende wedstrijd. OMS heeft zich weer van zijn goede kant laten zien.

Tussendoor speelt OMS nog een bekerwedstrijd (12 februari om 21.15 in de Putter Eng) en a.s. zaterdag volgt de derby tegen SDS in Voorthuizen. Leuk detail: OMS en SDS staan exact gelijk met 35 punten uit 12 wedstrijden, zelfs het setgemiddelde is identiek. Het belooft een spannende strijd te worden. Aanvang: 18.30 uur in De Voorde.