OMS komt tekort tegen koploper HSC

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS komt tekort tegen koploper HSC

Vrijdagavond stond een thuiswedstrijd op het programma voor de dames van OMS. Koploper HSC uit Hierden kwam op visite. Deze ploeg kwam OMS ook al tegen tijdens de p/d wedstrijden afgelopen seizoen. HSC draait blijkbaar tot eigen verbazing een prima start van het seizoen. Een mooie uitdaging voor OMS om het deze ploeg lastig te gaan maken.

Zonder Susannah Halmans en de geblesseerde Larissa Koedijker, begon OMS goed en ging het redelijk gelijk op. Maar op 14-17 in het voordeel van HSC had OMS het lastig met de servicepass, waardoor spelverdeelster Jantina Bakker haar aanvalsters eigenlijk niet fatsoenlijk kon aanspelen. HSC liep langzaam weg en won uiteindelijk met 18-25 de eerste set.

In de tweede set begon het goed voor OMS. Met een alerte Celine Elbertsen aan het net nam OMS een 6-3 voorsprong, maar erg lang kon de Puttense ploeg dit niet volhouden. Ook nu was de servicepass onder de maat. Met een uitstekende buitenspeelster aan HSC zijde, waren de rollen snel weer omgedraaid. OMS was niet bij machte om een vuist te maken en HSC won ook deze set eenvoudig met 12-25.

In de derde en vierde set probeerde OMS nog iets door met wat omzettingen het team te maken (Diane Bakker op de buitenpositie en Baukje Mijnten-Wouda op het midden). Maar het lukte OMS simpelweg niet om het HSC lastig te maken. Ook in deze laatste sets ging het aan het begin gelijk op en scoorde Diane knap aan de buitenkant, maar rond de 10 punten in beide sets gaf HSC gas en was het eigenlijk gedaan met OMS. Met duidelijke set cijfers (14-25,11-25) verloor OMS met 0-4.

Tegen de top vier ploegen zijn de punten een extra bonus (wat tegen Pauwervoll en Dynamo wel lukte), maar dat zat er deze wedstrijd niet in.
Met een achtste positie op de ranglijst heeft OMS even een week vrij, en mag het zaterdag 30 november weer aan de bak in een uitwedstrijd tegen de buren uit Nijkerk. Deze wedstrijd tegen NVC begint om 16.30u.