OMS pakt punten tegen talentvol Dynamo

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS pakt punten tegen talentvol Dynamo

Vrijdagavond stond een wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn op het programma. Een team met veel jonge talenten en een prima technische bagage. Daar tegenover OMS dat steeds beter gaat draaien en als team werkt.

In de eerste set lag het initiatief bij de ploeg uit Apeldoorn. Met de servicedruk had OMS veel moeite en er konden eigenlijk geen rally’s gespeeld worden. Want het spel ontregelen was de opdracht om zo Dynamo meer onder druk te zetten. Maar de eerste set ging eenvoudig met 13-25 naar Dynamo.

Ook in de tweede set ondanks wat verschuivingen aan OMS zijde was Dynamo de bovenliggende partij. In het eerste deel van de set liep OMS beter mee en werden er ook rally’s gewonnen. Maar op 13-17 liep Dynamo weer uit en won het ook deze set met 17-25.

De derde set was er één met weer twee gezichten. Dynamo had weer een voorsprong (8-16) en dacht dat het een gelopen koers was, maar hielden geen rekening met de wilskracht die OMS liet zien. En langzaam maar zeker knokte OMS zich terug en kon nu ook meer druk leggen bij de jonge meiden aan de overkant. En zo stond er 21-21 op het telbord en maakte OMS deze set knap af met 25-22.

Dit gevoel hield OMS vast en met een ongewijzigd team begon het aan de vierde set. Met mooie aanvallen aan OMS zijde bleef de druk erop liggen. Het werd de beste set van de wedstrijd. Op een stand van 13-11 liep OMS weg, mede ook door meer servicedruk. Met 19 -12 leek het een makkelijke set overwinning te worden, maar met die gedachte slopen er wat foutjes in bij OMS. Uiteindelijk pakte OMS met 25-20 ook de vierde set.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Hierin was Dynamo de bovenliggende partij en kreeg OMS niet echt meer grip op de set. Deze werd ook verdiend gewonnen met 7-15 door Dynamo. Al met al hield OMS toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. En zonder namen noemen, want het was een teamprestatie en fijn om dat te zien.

Aanstaande donderdag spelen de dames in Epe tegen Ormi D3. Ook hier gaan we weer voor de punten, de aanvang is om 20.30