OMS wint in topduel van Langhenkel

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS wint in topduel van Langhenkel

OMS speelde vrijdag de eerste van vier topwedstrijden die de komende weken op de rol staan. Tegenstander van vrijdagavond was Langhenkel/HEC uit Heerde.

Deze ploeg bezet op dit moment de tweede positie op de ranglijst. Zonder aanvoerster Susannah Halmans begon OMS aan de wedstrijd. De ploeg uit Heerde heeft een paar aanvalsters die in 1 keer een aanval kunnen af maken. Daar tegenover stond OMS die verdedigend en blokkerend het de tegenstander goed lastig maakte. OMS begon goed in de eerste set en Langhenkel was niet bij machte om de Puttense dames bij te houden. Mooi was ook het feit dat Diane Bakker als buitenaanvalster fungeerde en met de opdracht om op elke bal te slaan menig punt erin sloeg. Deze set werd met 25-15 gewonnen door OMS.

De tweede set was het Langhenkel die de boventoon voerde en met 19-25 deze dan ook won. In de derde set kwam OMS beter uit de startblokken. Door de aanval van de tegenstander te ontregelen en zelf de nodige punten te maken won OMS de derde set met 25-16.

Na de waarschuwing vanaf de kant om er meteen bovenop te zitten kwam OMS niet lekker in de vierde set. Langzaam op karakter kwam OMS wel dichterbij maar trok Langhenkel aan het langste eind. Maar de krachten aan de kant van Langhenkel waren na de vierde set behoorlijk weg. Dit kwam mede door het hard werken van de dames van OMS. Met die gedachten begon OMS in een andere opstelling aan de vijfde set. Met Maureen Fennema erbij kon er tijdens deze set meer geschoven worden. OMS had vanaf het begin de set in handen. Ook werd er een lange rally winnend afgesloten en bij 8-5 stand werd er gewisseld van veld en kwam Lydia Bakker erin voor haar service. Ook dat pakte prima uit en OMS won verdiend de vijfde set en de overwinning. (15-10)

Volgende week vrijdag de volgende in de eerder genoemde serie. Dan komt de nummer vier (Hellas) op bezoek. Aanvang 19.00u in sporthal de ‘Putter Eng’ .