Punten voor volleybalheren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Punten voor volleybalheren OMS

In de lastige uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste SSS 3 in Barneveld behaalden de heren van OMS toch twee wedstrijdpunten. De winst ging met 3-2 weliswaar naar de gastheren, maar OMS was tevreden met de uitslag. De wedstrijd had eigenlijk in 3-1 moeten eindigen, maar aan het eind van de vierde set kreeg OMS een cadeautje van de scheidsrechter.

In de heenwedstrijd in Putten trok SSS ook al met 3-2 aan het langste eind en nu was dit weer het geval. In de eerste set nam OMS het voortouw en kwam op een kleine voorsprong: 7-10. Deze werd vastgehouden tot 11-14, waarna SSS in een ruk op 15-14 kwam. De sterke diagonaalspeler van de Barnevelders was bijna niet te houden en dit bleef de hele wedstrijd zo. Ondanks verschuivingen in blokkering en verdediging vond OMS hierop geen goed antwoord. Na 20-21 ontspon zich een spannend slot van deze set met telkens een andere ploeg op setpoint. Uiteindelijk maakte OMS met 27-29 een eind aan de spanning.

In de tweede set verhoogde SSS de servicedruk en kwam snel op 4-0. OMS ging fout op fout stapelen, dan weer in de passing, dan weer in de aanval en ondanks time outs en wissels werd dit bedrijf kansloos verloren met 25-12.

Herstel in set drie. OMS kwam, mede door een sterk aanvallende Muin Wassink en een goed acterende Niels van Vliet in het achterveld tot 13-17, waarna de Puttenaren te veel steken lieten vallen in de aanval en de verdediging en nipt met 25-23 ten onder gingen. Set vier gaf een identiek beeld. Na 8-5 trok OMS het momentum weer naar zich toe. Na 13-13 en 16-18 sloegen de aanvallers  van SSS weer toe en bij 22-19 leek de set verloren te gaan voor OMS. Maar men gaf zich nog  niet gewonnen. Eltjo Meints scoorde slim zijn aanvalspunten en de stand kwam op 23-23. Op 24-23 leek de 3-1 zege naar SSS te gaan, want via het OMS-blok werd de bal net buiten de lijnen gespeeld. De scheidsrechter gaf de bal echter in en OMS maakte hierna dankbaar gebruik van dit presentje: 24-26.

De laatste set was duidelijk voor SSS. OMS bleef nog tot halverwege bij: 8-7, maar hierna bepaalde de thuisploeg het spel en na 15-9 was de 3-2 uitslag een feit.

A.s. vrijdag speelt OMS thuis tegen nummer twee Renswouw, waarvan twee weken geleden vrij kansloos met 4-0  werd verloren. OMS zal proberen toch een of meerdere punten uit het vuur te slepen. Aanvang: 21.00 uur.