Spanning bij heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Spanning bij heren OMS

Veel spanning in de wedstrijd van de heren van OMS tegen Vocasa 3 uit Nijmegen. Net als in de eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen was het verschil in de eerste drie sets minimaal. Drie keer een verschil van slechts twee punten. De ploegen maakten er een ware thriller van. De stand op de ranglijst , Vocasa nummer twee en OMS nummer zeven, stond niet borg voor zo’n spannend duel, maar dat werd het wel. Helaas trok OMS uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 1-3.

Het geroutineerde Vocasa, met  spelers die al jaren divisie-ervaring hebben, wist in het begin gemakkelijk te scoren , wat een 5-9 tussenstand opleverde, maar OMS liet zich niet kennen en knokte voor elk punt. Deze vechtlust leverde dit seizoen al eerder een gewenst resultaat op en ook nu weer wist de thuisploeg de rollen om te draaien: 16-13. Na 17-18 en 20-21 werd er net een foutje meer gemaakt door OMS en na 23-25 was de eerste set voor Vocasa.

Met een sterk aanvallende Nico Nieuwenweg en Eltjo Meints en door goed passen van Niels van Vliet bleef OMS in de tweede set goed bij. Al moesten wel alle zeilen worden bijgezet om het Nijmeegse aanvalsgeweld te weerstaan, want de  bezoekers hadden weinig moeite met de Puttense service en konden zodoende vrij gemakkelijk aanvallen. Toch werd deze set niet beslist bij de 25 punten. Het werd stuivertje wisselen na 19-19. De ploegen konden niet meer dan één punt afstand nemen van elkaar en bij 25-25 werd het spannende spel nog even voortgezet. Dan weer had OMS een setpunt, dan weer Vocasa. Met twee onnodige fouten werd deze set toch nog jammerlijk weggegeven door OMS: 27-29.

Geen paniek aan Puttense kant in de derde set. De rug rechten en er weer volop tegenaan, was het devies. Weer ging de sportieve strijd erg gelijk op. Het publiek kon genieten van een gevecht om elk punt. Na 14-14 wist Vocasa uit te lopen naar 18-21, maar OMS vocht zich weer terug en opnieuw werd het beslist na de 25 punten. Met enkele mooie aanvallen van Arjen Luitjes en Dennis Smit werd met 28-26 deze set terecht gewonnen.

Toen was de koek op bij OMS. De druk kon niet meer opgelegd worden op de tegenstander en hun routine gaf de doorslag. Na 4-8 en 9-16 was het gat te groot om te verkleinen en met 15-25 was de 1-3 uitslag bekend. Tevreden met het vertoonde spel, maar met een katertje van de tweede set kijkt OMS al weer uit naar de confrontatie met Salvo in Raalte a.s. zaterdag. Deze ploeg staat enkele plaatsen lager op de ranglijst dan OMS, dus er moet gewonnen kunnen worden.