Verlies OMS door slap spel

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Verlies OMS door slap spel

De heren van OMS verzuimden meer afstand te nemen van de onderste plaatsen door in Raalte met 3-1 ten onder te gaan tegen degradatiekandidaat Salvo. De Puttenaren speelden een van hun matigste wedstrijden en konden het de thuisploeg niet erg moeilijk maken.

Een bizarre eerste set werd het publiek voorgeschoteld in de schitterende nieuwe sporthal in Raalte. Een verkeerd nummer op het opstellingsbriefje, ingevuld door de coach, bracht niet Bauke Meints, maar Arjen Luitjes binnen de lijnen. Laatstgenoemde scoorde direct twee punten, waarna het snel 0-3 werd. Salvo nam een time out en ging hierna steeds beter spelen. OMS wist niet echt een vuist te maken, serveerdeĀ  te gemakkelijk en blokkerend was het vaak niet in orde , zodat de thuisploeg steeds beter in hun spel kwam en vocht voor elk punt. Gevolg: tussenstanden van 10-8, 14-9 en zelfs 21-13. Toch legde OMS het hoofd niet in de schoot, maar ging ook knokken voor de punten. Salvo werd gedwongen o fouten te maken en bij 22-23 kwam OMS op voorsprong. Geen van beide ploegen wist hierna een beslissing te forceren tot 28-28, toen OMS met twee mooie punten van Dennis Smit de set binnenhaalde: 28-30.

Hierna verzandde OMS in slap en voorspelbaar spel, waar Salvo wel raad mee wist. De Puttense blokkering werd regelmatig omzeild en ondanks een goede verdediging trok OMS aan het kortste eind in de volgende drie sets. Muin Wassink was aanvallend goed op dreef, maar kon ook de malaise aan Puttense kant niet voorkomen. OMS bleef achter de feiten aanlopen en verloor de tweede set met 25-15. Een opleving in set drie, waarin OMS na een 14-10 achterstand even op voorsprong kwam, 19-20, maar hierna overging in het stapelen van fout op fout: 25-20. Ook de vierde set was voor Salvo, dat na 25-19 dolblij was met de vier punten en een plek opschuift op de ranglijst. OMS zakt een trede naar de achtste plaats, wat op zich een prima prestatie is.

A.s vrijdag kan de ploeg zich revancheren. Dan komt Scylla 2 op bezoek, dat een plaatsje hoger staat en waarvan OMS eerder met 4-0 van verloor. Aanvang: 21.30 uur in de Putter Eng.