Vijfsetter voor veerkrachtig OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Vijfsetter voor veerkrachtig OMS

De heren van OMS speelden vrijdag een wedstrijd met twee gezichten tegen nummer vijf op de ranglijst Xanthos uit het Betuwse Zetten.

In de eerste twee sets was het verschil in klasse duidelijk . OMS kwam er niet aan te pas, wat het ook probeerde. Vooral de aanval van Xanthos was veelal te machtig voor de thuisploeg. Met lastig serveren trachtte OMS nog wat druk uit te oefenen, maar ondanks sporadisch effect met de service had Xanthos weinig moeite om op een 0-2 voorsprong te komen: 17-25 en 14-25.

Het leek een gemakkelijke avond te worden voor de Zettense ploeg, maar OMS gaf zich niet gewonnen. Met Muin Wassink in de hoofdrol en goede invalbeurten van Leo v.d. Langemheen wist OMS het tij te keren en deed dapper mee in de volgende twee sets. Na tussenstanden van 7-8 en 14-16 kwam OMS op voorsprong en na 21-18 werd de setwinst niet meer uit handen gegeven: 25-20.

In set vier gingen de Puttenaren onverdroten door. Met veel enthousiasme en inzet werd het goede spel van de derde set doorgezet. Spelverdeler Joop Dunsbergen wist zijn spelers veelvuldig goed te bedienen en aanvallend wist OMS zelfs mee te  kunnen komen met Xanthos. Mede door sterk serveren van Bauke Meints en Gerard Douma werd ook deze set gewonnen met 25-20.

Ook in de vijfde set wist OMS het goede peil te behouden. De ploeg liep uit van 5-2 naar  7-5 toen het plotseling fout ging. Het initiatief werd weggegeven en Xanthos wist hier wel raad mee. Te weinig druk van Puttense kant deden het wedstrijdbeeld volledig kantelen. Blokkerend werd niet meer gescoord en ook de aanvallen gingen te veel fout. Met 10-15 trok Xanthos toch nog aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-3.

Toch was er bij OMS wel tevredenheid over het vertoonde spel. De ploeg blijft op de laatste plaats in de 3e divisie en degradatie is vrijwel  niet meer te vermijden.

Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Avior 2 in Deventer.