Volleyballers OMS hard onderuit

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Volleyballers OMS hard onderuit

In Renswoude gingen de heren van OMS hard onderuit tegen nummer drie Renswouw. In de vernieuwde sporthal (de oude was vorig jaar afgebrand) speelde Renswouw hun eerste wedstrijd dit seizoen en men wilde hier iets moois van maken. Dit pakte voor de thuisploeg zeer goed uit, want overtuigend werd OMS aan de kant gezet: 4-0.

In de eerste set werd OMS weggespeeld. De Puttenaren wisten zelf slechts zes punten te maken en kregen er hetzelfde aantal bij door slordigheden van Renswouw: 25-12 dus. Er lukte weinig bij OMS en er werden veel fouten gemaakt in aanval en in de passing. Gauw vergeten dus en in de tweede set speelde OMS wel stukken beter, maar liep toch telkens achter Renswouw aan. Na 11-8 liepen de Puttenaren in naar 11-11, maar de thuisploeg, met hun sterke aanval en blokkering liep gemakkelijk weg naar 16-13 en 22-19 om met 25-22 de tweede set te winnen.

In het derde bedrijf kwam OMS op 4-8, maar wist niet door te drukken en Renswouw nivelleerde de achterstand eenvoudig, kwam op 17-12 en sloot via 25-15 ook deze set winnend af. Behalve Bauke Meints, die een goede wedstrijd speelde, acteerden alle andere spelers van OMS onder hun niveau en was men dus een gemakkelijke prooi voor de tegenstander. De precisie en het scorend vermogen ontbraken deze wedstrijd bij OMS en dan kun je geen potten breken tegen dit sterke Renswouw.

In set vier eenzelfde beeld als in de derde set: een voorsprong voor OMS: 8-12, maar na 15-16 was het gedaan. Renswouw nam weer het voortouw enĀ  OMS wist nog maar twee punten te scoren tegenover tien van de gastheren: 25-18 en een dikke 4-0 nederlaag voor OMS.

Voor de stand heeft dit geen consequenties, want OMS blijft keurig op de zevende plek staan. A.s weekend is men vrij en op 9 maart volgt de uitwedstrijd in Barneveld tegen SSS 3.