Winst en verlies voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Winst en verlies voor heren OMS

Het was een drukke week voor de heren van OMS.

Maandag was er een bekerwedstrijd in de derde ronde in Bathmen en donderdag gingen de heren voor de derby tegen Pauwervoll naar Ermelo.

Tegen ABS, ook een promotieklasser, kende OMS weinig problemen en won binnen een uur met 3 – 0 na setstanden van 19-25, 17-25 en 13-25.

De Puttenaren speelden goed en gaven de matige tegenstander weinig kans. Vooral de aanval scoorde er lustig op los en verdedigend stond OMS zijn mannetje. ABS werd in de derde set weggespeeld en nu kan OMS zich opmaken voor de wedstrijd in ronde vier tegen een derde divisieploeg, namelijk WVC uit Wierden. Gelukkig is dit een thuiswedstrijd voor OMS.

In Ermelo liep OMS tegen een pijnlijke nederlaag op: 3-1. Vooraf was al uitgezien naar deze wedstrijd, want na de promotie van Pauwervoll vorig seizoen stonden de ploegen eindelijk weer eens tegenover elkaar in de competitie. OMS begon met de handrem erop, speelde stroef en kwam maar moeizaam tot scoren. Passend en serverend was het Puttense spel onder de maat en de thuisploeg profiteerde hiervan. Eltjo Meints was de enige die regelmatig tot scoren kwam en dat was voor OMS te weinig: 25-20.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Met Gertjan Knol op de middenpositie en met meer druk van OMS-kant was het na 20-25 weer gelijk. Net als in set twee was het Joop Dunsbergen, die met zijn service een ruime voorsprong voor OMS op het scorebord bracht in de derde set: 0-7 en 6-11. Toch bleef Pauwervoll vechten en haalde de onmogelijkste ballen nog van de grond. OMS begon fouten te maken en moest toezien, dat de thuisploeg langszij kwam: 16-16. Na een 20-20 stand liep Pauwervoll uit naar 24-21, maar wist (nog) niet door te drukken. Integendeel, OMS scoorde vier punten op rij, maar verzaakte op 24-25. Met 27-25 trok Pauwervoll de set naar zich toe.

De scheidsrechter drukte een negatieve stempel op deze wedstrijd, door erg warrig en wisselend te fluiten en beide ploegen ergerden zich herhaaldelijk aan deze man, maar OMS raakte meer van de wijs dan de thuisploeg. Die nam een ruime voorsprong in de vierde set , maar moest na 16-12 toch OMS naast zich dulden door een opleving aan Puttense zijde. Deze duurde echter net iets te kort. Weer wist OMS niet door te drukken aan het eind van deze set en met 26-24 was de 3 – 1 zege verdiend voor Pauwervoll. Een teleurstellend resultaat voor OMS, dat hierdoor zakt naar de derde plaats. OMS is enkele weken vrij en speelt 10 februari tegen koploper Hellas in Nunspeet.